Aktuálne Recepty 

Skutočná delikatesa ako z michelinového hotela

Kačacia paštéta s plnkou z husacej pečienky

Potrebujeme:

  • 600 g husacia pečeň z vykŕmenej husi
  • 5 cl portského
  • 1 ks hľuzovky (nemusí byť)

Plnka:

  • 300 g bravčového laloku
  • 300 g kačacieho mäsa
  • 300 g kačacej pečienky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 10 lístkov estragónu
  • 1 lyžička tymianu
  • mleté nové korenie na špičku noža
  • 100 g šalotky
  • 2 lyžice madeiry
  • korenie
  • soľ

Postup:

Husaciu pečeň deň vopred naložíme do portského vína, zľahka osolíme, okoreníme a zabalíme do priesvitnej  kuchynskej fólie. Na druhý deň opečieme v kačacej masti očistenú a nakrájanú šalotku a flambujeme ju s madeirou. Odložíme. Všetko mäso na plnku rozmixujeme, zmiešame s cesnakom, soľou, estragónom, tymianom a novým korením. Pridáme šalotku a marinádu z husacej pečene. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Na dno pekáča rozložíme plnku, na ňu poukladáme hľuzovku nakrájanú na tenké plátky, pridáme celé laloky husacej pečene a nakoniec zvyšnú plnku. Pekáč vložíme do nádoby s vodou a na 90 minút dáme do rúry. Paštétu necháme vychladnúť a potom ju na noc odložíme do chladničky. Ochutnávať môžme až na druhý deň.

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články