Aktuálne Recepty 

Robím jablkový ocot

Na dedine sa nám dobre býva, lebo tu máme susedov, ktorí majú staré ovocné stromy a bohatú úrodu, ktorú nestačia sami skonzumovať. A tak sa niečo ujde aj nám. Dostala som zopár jabĺk, upiekla som štrúdľu a zo zvyšku som sa rozhodla urobiť ocot.

Potrebujeme:

  • 1 kg jabĺk
  • 1 l minerálnej vody
  • 3 lyžice cukru
  • kus látky

Jablká som dobre umyla, pokrájala do pohára a zaliala vodou a cukrom. Prikryla som kúskom handričky, ktorú som upevnila gumičkou. Teraz to už odložím na 6 týždňov na tmavé miesto a nechám fermentovať. Potom jablká precedím a čistú šťavu odložím do fľaštičky. Už sa teším na môj prvý domáci jablkový ocot.

Jablčný ocot pomáha:
  • znížiť hladinu cukru v krvi,
  • zvyšuje senzibilitu na inzulín,
  • znižuje hladinu cholesterolu v krvi,
  • priaznivo ovplyvňuje krvný tlak,
  • zabíja plesne,
  • pomáha v boji proti kožným ochoreniam,
  • podporuje trávenie,
  • sťahuje opuchy.

Libuša Sabová

Ilustračná foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články