Rizoto s medvedím cesnakom
Rizoto je dnes veľmi módne jedlo, tak prečo nevyužiť na jeho prípravu obrovskú silu prírody – medvedí cesnak?
Potrebujeme:
- 2 poháre obyčajnej ryže
- 1 stredne veľkú cibuľu
- 1 a 1/2 pohára bieleho vína
- 1 a 1/2 pohára vody
- veľa medvedieho cesnaku
- olej
- soľ
- korenie
- parmezán
Postup:
Cibuľku opečieme na oleji, pridáme ryžu, spolu orestujeme a zalejeme vínom a vodou. Osolíme, okoreníme a necháme asi 20 minút pomaly vrieť. Nezakrývať! Keď je ryža al dente, pridáme nakrájaný medvedí cesnak a nastrúhaný parmezán a vypneme platňu. Prikryjeme a necháme dôjsť. Ak máme, môžeme pridať aj šafran. Podávame napríklad s krevetkami, alebo len tak so šalátom.
Text a foto Libuša Sabová