Aktuálne Recepty 

Rizoto s medvedím cesnakom

Rizoto je dnes veľmi módne jedlo, tak prečo nevyužiť na jeho prípravu obrovskú silu prírody – medvedí cesnak?

Potrebujeme:

  • 2 poháre obyčajnej ryže
  • 1 stredne veľkú cibuľu
  • 1 a 1/2 pohára bieleho vína
  • 1 a 1/2 pohára vody
  • veľa medvedieho cesnaku
  • olej
  • soľ
  • korenie
  • parmezán

Postup:

Cibuľku opečieme na oleji, pridáme ryžu, spolu orestujeme a zalejeme vínom a vodou. Osolíme, okoreníme a necháme asi 20 minút pomaly vrieť. Nezakrývať! Keď je ryža al dente, pridáme nakrájaný medvedí cesnak a nastrúhaný parmezán a vypneme platňu. Prikryjeme a necháme dôjsť. Ak máme, môžeme pridať aj šafran. Podávame napríklad s krevetkami, alebo len tak so šalátom.

Text a foto Libuša Sabová

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články