Aktuálne Recepty 

Recept na zemiakové pirohy plnené bryndzou

Cesto:

  • (uvarené najemno nastrúhané) 500 g
  • zemiaky
  • 500 g
  • polohrubá múka
  • 1 ks
  • vajce
  • soľ

Plnka:

  • (uvarené najemno nastrúhané) 3 väčšie ks zemiaky
  • 150 – 180 g bryndza
  • soľ

Ďalej potrebujeme:

  • kyslá smotana
  • mladá cibuľka
Postup
Zemiaky, vajce, soľ a časť múky si dáme do väčšej misy a premiešame. Po čiastočnom spojení ingrediencií začneme cesto miesiť rukami. Postupne pridávame múku až kým nám nevznikne tuhé a pevné cesto (môže sa stať, že budete potrebovať viac ako 500 g múky). Cesto si rozdelíme na 4 časti a postupne si každú vyvaľkáme a povykrajujeme z nich kolieska, ktoré naplníme zmesou zemiakov a bryndze. Pirohy varíme v osolenej vriacej vode cca 4 minúty.  Podávame s kyslou smotanou, slaninkou, mladou cibuľkou, poprípade s kyslou kapustou.
Foto Marta Wencelová

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články