Recept na lahodný vrstvený dezert trifle
Trifle je lahodný vrstvený dezert, ktorý pochádza z Anglicka. Zvyčajne obsahuje piškótové cesto, krém, ovocie a šľahačku. Tu je jednoduchý recept na klasický trifle:
Ingrediencie:
- 200 g piškótového cesta alebo detských piškót
- 200 ml ovocného džemu (napr. ríbezľový)
- 100 ml ovocného likéru (voliteľné)
- 500 ml vanilkového pudingu alebo krému
- 300 g čerstvého ovocia (jahody, maliny, čučoriedky)
- 250 ml šľahačky
- 2 PL práškového cukru
- 1 KL vanilkového extraktu
- mandľové lupienky na ozdobu (voliteľné)
Postup:
- Piškóty rozlámajte na menšie kúsky a pokvapkajte ich ovocným džemom a likérom (ak používate).
- Do sklenenej misy alebo pohárov vrstvite piškóty, vanilkový puding, čerstvé ovocie a opakujte vrstvy podľa veľkosti nádoby.
- Šľahačku vyšľahajte s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom do pevnej konzistencie.
- Na vrch dezertu pridajte šľahačku a posypte mandľovými lupienkami.
- Dezert nechajte v chladničke aspoň 2 hodiny, aby sa chute spojili.
- Podávajte vychladené a vychutnajte si lahodný trifle!
Vyskúšaj rôzne variácie s drobným ovocím, či s čokoládovým pudingom.
Foto Depositphotos.com