Aktuálne Zaujímavosti 

Potešíme všetkých milovníkov “nezdravého” jedla

Už vás nebaví počúvať rozprávky o zdravom stravovaní? Izraelskí experti  dokázali, že ide o utópiu.

Výskumníci z Weizmann Institute of Izrael robili výskum  s pomerne veľkou skupinou ľudí (800 osôb), ktorý bol rozdelený na dve časti. Jedna skupina ľudí jedla len také jedlo, ktoré sa považuje za zdravé. Druhá skupina si neodoprela radosť z konzumácie tzv. škodlivého a odborníkmi na výživu zakázaného jedla. Išlo najmä o údeniny, hotové konzervované jedlá, čipsy, minerálnu vodu, polotovary, atď. Štúdia obsahovala asi 47 000 druhov jedla.

Profesori Eran Elinav a Eran Segal potvrdili, že problémy ľudí s príjmom potravy sú individuálne. Klady a zápory boli v oboch skupinách ekvivalentné. Organizmus každého človeka, ktorý sa podujal na experiment mal svoju vlastnú, odlišnú reakciu na to, alebo ono jedlo.

Táto štúdia dala odpoveď na otázku, prečo niekto môže zjesť všetko a nepriberie, iný stále hladuje a napriek tomu priberá. Strata hmotnosti a výživa, to sú individuálne reakcie, ktoré závisia od indexu glykémie. Niektorí ľudia priberú aj z paradajok, alebo z banánov, iný nepriberú ani zo sladkých koláčov. Navyše tento glykemický index sa počas života mení. Zlé a dobré výrobky sú veľmi subjektívne, takže objektívna zdravá výživa neexistuje. Ale to neznamená, že koláče, bagety, či zmrzlinu môžete jesť bez obmedzenia. Každý človek by mal poznať svoje vlastné telo a stravovať sa tak, aby sa jeho hmotnosť nezvyšovala.

Zdroj Pikabu.ru

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články