Aktuálne Recepty 

Poďte s nami do špajze pani Alicky. Okrem iného nás zaujala fantastická hubová pomazánka

Veľmi, ale veľmi rada zaváram. Je to moja vášeň. Zaváram zo sladkých kompótov broskyne, čerešne, hrušky, slivky, jahody, maliny, čučoriedky, černice, jostu, z kyslejších uhorky, uhorkovú čalamádu, kapustovú čalamádu, huby v sladko-kyslom náleve, kapiu, fazuľu, feferónky, cviklu, domáci uncle-benz, lečo, fazuľové lečo, hubové lečo, fantastickú hubovú pomazánku (recept viď. nižšie).

Lekváriky – jahodový, malinový, broskyňový, čučoriedkový. Ale v tomto  roku som urobila najlepší lekvár na svete! Nevieme sa ho s manželom dojesť. Potrebujeme 1,5 kg malín a 1,5 kg prezretých broskýň. Spolu popučiť,  pridať 2 kg kryštálového  cukru, nechať 24 hodín odpočinúť a potom variť tak dlho, kým sa na skúšobnom tanieriku neurobí cestička po vareche. Taký lahodný lekvár som ešte nejedla!

Tu je recept na hubovú pomazánku:

  • 2 kg surových húb (podpňovky)
  • 10 hrubších zelených paprík
  • 1/2 kg cibule
  • 4 dcl oleja
  • 4 dcl kečupu
  • feferónky podľa chuti
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • 4 lyžičky soli

Postup:

Huby zalejeme vodou tak, aby boli ponorené. Pridáme 3 lyžičky soli a zvaríme. Vodu zlejeme a huby pomelieme spolu s paprikou. Na oleji osmažíme cibuľku do sklovita. Pridáme kečup a ostatné koreniny. Varíme asi 10 minút. Občas premiešame. Podľa chuti pridáme chili. Zmiešame s hubami a plníme do čistých pohárov. Zaviečkujeme a strerilizujeme 20 – 30 minút.

Foto Depositphotos.com

Alica Tóthová Tokarčíková

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články