Piškóta s vanilkovým krémom podľa Karola Hrčku
Vynikajúci dezert, na ktorom si rodina určite pochutí.
Potrebujeme:
- 4 vajcia
- 1 lyžica cukru
- 2 vanilkové cukry
- 4 lyžice polohrubej múky
- 1l mlieka
- 2 vanilkové pudingové prášky
- 1 lyžica medu
- citrónová kôra podľa chuti
- 2 žĺtka
Postup:
Bielka oddelíme od žĺtok. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a 1 vanilkovým cukrom do peny. Pridáme aj citrónovú kôru. Potom nalejeme cca deci oleja a šľaháme ďalej. Bielka vyšľaháme s 1 lyžicou a penu jemne primiešame do žĺtok. Pridáme 4 lyžice polohrubej múky. Medzitým si pripravíme pudingový krém: 1 l mlieka, 2 vanilkové pudingy v prášku, 1 vanilkový cukor a 1 lyžica medu. Uvaríme na krém. Po odstavení rýchlo vmiešame 2 žĺtky. Hotový dáme na plech vymastený maslom a zalejeme cca 2 dcl mlieka, aby sa cesto na puding neprilepilo.
Naberačkou porcujeme cesto na pudingový krém.
Pečieme na 180 stupňov cca 10 minút, potom stiahneme teplotu na 150 a dopekáme ešte 5 minút. Nakrájame a podávame s drobným ovocím.
Text a foto Karol Hrčka