Aktuálne Recepty 

Piškóta s vanilkovým krémom podľa Karola Hrčku

Vynikajúci dezert, na ktorom si rodina určite pochutí.

Potrebujeme:

  • 4 vajcia
  • 1 lyžica cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 4 lyžice polohrubej múky
  • 1l mlieka
  • 2 vanilkové pudingové prášky
  • 1 lyžica medu
  • citrónová kôra podľa chuti
  • 2 žĺtka

Postup:

Bielka oddelíme od žĺtok. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a 1 vanilkovým cukrom do peny. Pridáme aj citrónovú kôru. Potom nalejeme cca deci oleja a šľaháme ďalej. Bielka vyšľaháme s 1  lyžicou a penu jemne primiešame do žĺtok. Pridáme 4 lyžice polohrubej múky. Medzitým si pripravíme pudingový krém: 1 l mlieka, 2 vanilkové pudingy v prášku, 1 vanilkový cukor a 1 lyžica medu. Uvaríme na krém. Po odstavení rýchlo vmiešame 2 žĺtky. Hotový dáme na plech vymastený maslom a zalejeme cca 2 dcl mlieka, aby sa cesto na puding neprilepilo.

Naberačkou porcujeme cesto na pudingový krém.

Pečieme na 180 stupňov cca 10 minút, potom stiahneme teplotu na 150 a dopekáme ešte 5 minút. Nakrájame a podávame s drobným ovocím.

 

 

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články