Aktuálne Recepty 

Pečienkové halušky v nedeľnej polievke musia byť!

Tento recept je od vychýreného kuchára Karola Hrčku, ktorý zbieral skúsenosti v najlepších zahraničných reštauráciách.

Potrebujeme:

  • 1 balenie hydinových pečienok
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľu
  • 1 žemľa
  • 1 vajce
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • korenie
  • majoránka
  • strúhanka podľa potreby

Postup:

Žemľu nakrájame na kocky a namočíme v troške vody. Cibuľu nakrájame a opražíme na masti, pridáme petržlenovú vňať. Pečienku umyjeme a očistíme. Vložíme do mixéru. Pridáme vajce, cibuľu s vňaťou, soľ, korenie, cesnak, majoránku, rozmixujeme. Nakoniec pridáme vyžmýkanú žemľu a znovu mixujeme. Ak je zmes riedka, pridáme trochu strúhanky. Necháme 20 minút odstáť. Potom veľkou lyžicou naberáme a formujeme halušky, ktoré vložíme do vriacej vody. Pomaly varíme asi 15 minút. Vyberieme do studenej vody, aby sme zastavili var a udržali tvar knedličiek. Preložíme ich čistý tanier a prikryjeme druhým tanierom, aby neobschli. Takéto knedličky môžeme aj mraziť.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články