Pečienkové halušky v nedeľnej polievke musia byť!
Tento recept je od vychýreného kuchára Karola Hrčku, ktorý zbieral skúsenosti v najlepších zahraničných reštauráciách.
Potrebujeme:
- 1 balenie hydinových pečienok
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľu
- 1 žemľa
- 1 vajce
- petržlenová vňať
- soľ
- korenie
- majoránka
- strúhanka podľa potreby
Postup:
Žemľu nakrájame na kocky a namočíme v troške vody. Cibuľu nakrájame a opražíme na masti, pridáme petržlenovú vňať. Pečienku umyjeme a očistíme. Vložíme do mixéru. Pridáme vajce, cibuľu s vňaťou, soľ, korenie, cesnak, majoránku, rozmixujeme. Nakoniec pridáme vyžmýkanú žemľu a znovu mixujeme. Ak je zmes riedka, pridáme trochu strúhanky. Necháme 20 minút odstáť. Potom veľkou lyžicou naberáme a formujeme halušky, ktoré vložíme do vriacej vody. Pomaly varíme asi 15 minút. Vyberieme do studenej vody, aby sme zastavili var a udržali tvar knedličiek. Preložíme ich čistý tanier a prikryjeme druhým tanierom, aby neobschli. Takéto knedličky môžeme aj mraziť.
Text a foto Karol Hrčka