Aktuálne Recepty 

Niekedy neodolám a upečiem medový krémeš, hovorí Gabriela Matečná

Síce ho vždy takmer celý rozdám, predsa si nejaký kúsok ku kávičke doprajem. Recept mám už viac než 35 rokov od svojej dlhoročnej priateľky Danky (Dancúľ) z Prešova a pri pečení si na ňu s láskou spomeniem.

Na cesto potrebujeme:

  • 30 dkg polohrubej múky
  • 10 dkg práškového cukru
  • 5 dkg masla
  • 2 vajíčka
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Všetko spolu vymiešame na hladké cesto a rozdelíme na dve polovice. Rozvaľkáme na veľkosť plechu obe časti postupne upečieme pri 180 stupňoch. Pozor! Pečie sa veľmi rýchlo.

Plnka

  • 1 l mlieka
  • 2 zlaté klasy
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 3 žĺtka
  • 2 vanilky
  • +200 g masla a 12dkg cukru
  • 2 šľahačkové smotany

Všetko spolu, okrem masla uvaríme ako puding a do vychladnutého zamiešame šľahačom maslo a cukor. Natrieme na vychladnuté cesto. Potom vyšľaháme smotanu, natrieme na krém a prikryjeme druhým plátom cesta.

Text a foto Gabriela Matečná

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články