Nepečený tvarohový dezert s lahodnou horkou čokoládou
Je veľmi jednoduchý a nevyžaduje si veľa času na prípravu, ani veľa surovín.
Potrebujeme:
- 100 g sušienok
- 100 g masla
- 1 lyžička kakaa
Na plnku:
- 200 g jemného tvarohu
- 30 g mlieka
- 150 ml šľahačkovej smotany (najlepšie 40%)
- 30 g cukru
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 120 g kvalitnej 70% čokolády
Poleva:
- 10 g kakaa
- 45 ml šľahačkovej smotany
- 25 g cukru
- 30 g tmavej čokolády
- 1 plátok želatíny
- 1 lyžica vody
Príprava:
Sušienky rozbijeme valčekom, alebo rozmixujeme, pridáme maslo a kakao. Menšiu formu (môže byť aj obdĺžniková) vystelieme papierom na pečenie a hmotu rovnomerne rozdelíme. Odložíme do mrazničky.
Čokoládu polámeme. 50 ml smotany zahrejeme vo vodnom kúpeli asi na 60 stupňov a pridáme čokoládu. Polovicu cukru zmiešame s tvarohom kým sa cukor nerozpustí. Želatínu vložíme do mlieka a nechajte napučať. Potom dáme na vodný kúpeľ, aby so rozpustila. Nalejeme do tvarohovej hmoty, do ktorej sme pridali citrónovú šťavu. Osobitne vyšľaháme zvyšnú smotanu s cukrom. Spojíme s tvarohom. Túto zmes si rozdelíme na tri časti. Do prvej vylejeme 60% čokoládovej hmoty. Zamiešame, sušienkovú zmes vyberieme z mrazničky a potrieme touto vrstvou najtmavšieho tvarohu. Do druhej časti zamiešame zvyšok čokoládovej hmoty a vychladnutí prvej potrieme touto plnkou. Opäť vložíme do mrazničky. Nakoniec potrieme bielou tvarohovou hmotou a opäť vložíme do mrazničky, aby stuhla. Medzitým si urobíme polevu. Želatínu rozpustíme vo vode. Smotanu zohrejte vo vodnom kúpeli na 60 stupňov a pridáme čokoládu a cukor zmiešaný s kakaom. Nakoniec želatínu a dobre zamiešame. Tvarohový krém vytiahneme z mrazničky a cez sito naň nalejeme čokoládovú polevu.
Foto Depositphotos.com