Nemáte chuť na cisársky vývar? Je to prastarý recept na poctivú mäsovú polievku
Pre mňa je vôňa mäsovej polievky vôňou domova.
Potrebujeme:
- 1/2 kg pekného hovädzieho na polievku
- 2-3 špikové kosti
- 1/2 sliepky
- 1 bravčový chvost
- 3 mrkvy
- 2 petržleny
- 1/2 zeleru
- 1 kaleráb
- 2-3 šampiňóny
- 5 ružičiek kelu
- paprika
- 1/2 póru
- 1 cibuľa aj so šupkou
- 2 strúčiky cesnaku
- na ozdobu petržlenovú vňať, pažítku
- 3 ks nové korenie
- na špičku noža mletá paprika, trochu menej štipľavej
- 10 ks čierneho korenia
- rezance podľa chuti, tie varím zvlášť vo vode
Postup:
Najskôr pomaličky varím hovädzie mäso a kosti, sliepku a chvost. Po hodine pridám všetko ostatné a pozor, solím úplne na konci varenia. Keď sa polievka dovarí (cca 3 hodiny) celý dom vonia. Vyberiem všetko mäso, pooberám na misu, zeleninu úhľadne nakrájam a vývar scedím cez sito.
Dobrú chuť želá Júlia Suchová
Foto Depositphotos.com