Aktuálne Recepty 

Nemáte chuť na cisársky vývar? Je to prastarý recept na poctivú mäsovú polievku

Pre mňa je vôňa mäsovej polievky vôňou domova.

Potrebujeme:

  • 1/2 kg pekného hovädzieho na polievku
  • 2-3 špikové kosti
  • 1/2 sliepky
  • 1 bravčový chvost
  • 3 mrkvy
  • 2 petržleny
  • 1/2 zeleru
  • 1 kaleráb
  • 2-3 šampiňóny
  • 5 ružičiek kelu
  • paprika
  • 1/2 póru
  • 1 cibuľa aj so šupkou
  • 2 strúčiky cesnaku
  • na ozdobu petržlenovú vňať, pažítku
  • 3 ks nové korenie
  • na špičku noža mletá paprika, trochu menej štipľavej
  • 10 ks čierneho korenia
  • rezance podľa chuti, tie varím zvlášť vo vode

Postup:

Najskôr pomaličky varím hovädzie mäso a kosti, sliepku a chvost. Po hodine pridám všetko ostatné a pozor, solím úplne na konci varenia. Keď sa polievka dovarí (cca 3 hodiny) celý dom vonia. Vyberiem všetko mäso, pooberám na misu, zeleninu úhľadne nakrájam a vývar scedím cez sito.

.

Dobrú chuť želá Júlia Suchová

Foto Depositphotos.com

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články