Aktuálne Recepty 

Nadýchané fánky podľa storočného receptu pani Zuzany

Potrebujeme:

  • 380 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • 2 žĺtky
  • 50 g stuženého tuku
  • 1 lyžica cukru
  • 2 dl kyslej smotany
  • ¼ lyžičky kypriaceho prášku
  • 1 lyžica rumu
  • olej
  • 150 g práškového cukru s vanilkovým cukrom na posypanie

Do polohrubej múky na hrubšom strúhadle postrúhame tuk, pridáme štipku soli, žĺtky, cukor, kypriaci prášok, rum a toľko smotany, aby cesto, ktoré vymiešame bolo vláčne. Prikryté obrúskom ho necháme stáť aspoň pol hodiny. Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 2 mm. Z cesta ostrôžkou nakrájame obdĺžniky, cez prostriedok dvakrát ostrôžkou prerežeme tak, aby sme neporušili okraj. Tesne pred vkladaním do oleja pripravené fánky prepletieme. Vyprážame ich v rozohriatom oleji do zlatožlta. Oleja má byť toľko, aby v ňom fánky plávali. Hotové fánky dáme odkvapkať a až potom ich posypeme z oboch strán práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom a poukladáme na misu.

Foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články