Aktuálne Recepty 

Máme recept na chrumkavé, pekne ružové a pritom šťavnaté oškvarky

Poviete si oškvarky. Veď to nie je žiadne umenie. Ale veru je, viem to z vlastnej skúsenosti. Preto sme o recept a správny postup požiadali naslovovzatého odborníka Karola Hrčku.

Potrebujeme:

  • 4 kg  chrbtovej slaniny
  • 1 dcl vody
  • 1/2 dcl mleka
  • hrniec s hrubým dnom

Postup:

Slaninu nakrájame na 2-3 cm dlhé obdĺžniky, vložíme do hrnca, pridáme vodu a pomaly opekáme. Musíme stále miešať na miernom ohni až kým oškvarky nezružovejú. Pred vypnutím  nalejeme trochu mlieka, ktoré dodajú oškvarkám tú správnu farbu. Sitkom vyberiem z masti, trošku potlačíme a preložíme do pripravenej nádoby.

POZOR! Oškvarky solíme až na tanieri pred podávaním. A ešte niečo. Z tohto množstva slaniny získate asi 2 litre kvalitnej masti.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články