Aktuálne Recepty 

Makovo – mandľová torta s malinami – dokonalá súhra

Na náplň:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 100 g bielej čokolády
  • 250 g mascarpone
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
  • 125 g malín
  • 4 zarovnané PL malinového džemu

Na cesto:

  • 5 žĺtkov
  • 150 g práškového cukru
  • 100 ml plnotučného mlieka
  • 100 g polohrubej múky
  • ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
  • 200 g mletého maku
  • 50 g mletých mandlí
  • štipka soli
  • 15 g Gustinu bezgluténového Dr. Oetker
  • 5 bielkov

Na ozdobenie:

  • 1 balíček Polevy svetlej Dr. Oetker
  • 125 g malín
  1. Na prípravu náplne v kastróliku privedieme smotanu do varu a rozpustíme
    v nej čokoládu. Zmes necháme vychladnúť a odložíme ju na noc do chladničky.
  2. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom elektrickým ručným šľahačom
    na najvyššom stupni do peny. Pridáme mlieko, múku zmiešanú s kypriacim
    práškom, makom, mandľami, soľou a škrobom a vyšľaháme dohladka. Nakoniec
    zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nanesieme do vymastenej
    a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3

  Doba pečenia: asi 35 minút

  1. Korpus uvoľníme z formy a necháme vychladnúť.
  2. Na prípravu náplne vyšľaháme smotanu s čokoládou elektrickým ručným šľahačom
    na najvyššom stupni dotuha. V mise vyšľaháme mascarpone s vanilínovým cukrom
    a pridáme vyšľahanú šľahačku s čokoládou. Nakoniec zľahka vmiešame maliny.
  3. Korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme. Spodný diel korpusu prenesieme na podnos
    a potrieme 2 PL malinového džemu. Nanesieme jednu tretinu náplne, priložíme
    druhý diel korpusu, potrieme džemom a druhou tretinou náplne. Na náplň
    priložíme tretí diel korpusu a zvyšnou náplňou potrieme povrch a strany torty.
  4. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Na povrch torty
    nanesieme maliny a dozdobíme polevou.

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články