Aktuálne Recepty 

Lekvárové buchty podľa vychýreného kuchára Karola Hrčku

Ide víkend, čo tak napiecť rodine klasické buchty? Každý si na nich rád pochutí!

Potrebujeme:

  • 600 g polohrubej múky
  • 1 kocka droždia
  • 80 g vlažné maslo
  • 1 vajíčko
  • 350 ml mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 80 g cukru
  • soľ na špičku noža
  • 250 g biely jogurt
  • citrónová kôra
  • lekvár, alebo džem podľa chuti

Postup:

Z 1 dcl teplého mlieka, 1 lyžičky cukru a droždia urobíme kvások. Do misy nasypeme múku, vajce, jogurt, soľ, citrónovú kôru, zvyšné mlieko, maslo, cukor a zalejeme hotovým kváskom. Vypracujeme vláčne cesto. Miesime dovtedy, kým sa cesto neoddeľuje od stien misy. Cesto prikryjeme fóliou a suchou utierkou a necháme vykysnúť aspoň hodinu na teplom mieste. Pracovnú dosku si pomúčime a cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Nakrájame na štvorčeky a plníme lekvárom.

Zabalíme, ako vidíte na videu a ukladáme na plech vymastený olejom. Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov asi 20 minút.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články