Aktuálne Recepty 

Lahodné mille -feuilles

Je to pôvodne francúzsky recept z troch vrstiev lístkového cesta a troch vrstiev krému. S drobným ovocím je obľúbený po celom svete.

Potrebujeme:

  • 500 g hotového lístkového cesta (najlepšie je maslové)
  • 250 ml šľahačkovej smotamy
  • 150 ml créme fraiche (dostať v Rakúsku, ale môžete ho nahradiť  s mascarpone zmiešané 1:1 s kyslou smotanou)
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 400 g drobného ovocia

Príprava:

Rúru predhrejte na 200 stupňov. Rozvaľkajte lístkové cesto asi na hrúbku 5 mm, rozkrájajte ho na 6 štvorcov o veľkosti 12 x 12 cm, alebo na 9 obdĺžnikov veľkosti 12 x 8 cm. Rozložte na plech s papierom na pečenie. Pečte asi 15 minút, kým cesto nebude zlaté. Nechajte vychladnúť. Šľahačkovú smotanu vyšľahajte. Créme fraiche zmiešajte s 3 lyžicami cukru a zmiešajte so šľahačkou. Ak bude upečené cesto veľmi vysoké, môžete ho pozdĺžne prekrojiť na polovicu, aby ste získali dva tenké plátky. Na dezertný tanierik položte plátok cesta, potrite ho krémom, poklaďte drobné ovocie a zakryte ďalším plátkom. Postup zopakujte a vrch poprášte práškovým cukrom.

Foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články