Aktuálne Recepty 

Kurací perkelt s domácimi haluškami

Toto jedlo robievam dosť často, vždy na dva dni, lebo je dobré aj prihriate.

Potrebujeme:

  • 4 ks kuracích stehien
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice oleja
  • čierne korenie
  • červené mletá paprika
  • soľ
  • 250 dcl šľahačkovej smotany
  • 2 lyžice hladkej múky

Na halušky:

  • 2 vajcia
  • 1/4 kg hladkej múky
  • 2 dcl vody
  • štipka soli

Postup:

Cibuľu očistíme a pokrájame na kocky. Orestujeme do mäkka na oleji, pridáme umyté stehná, osolíme, okoreníme a pridáme červenú papriku. Zalejeme 2 dcl vody a dusíme do mäkka, pridáme smotanu a zahustíme múkou rozhabarkovanou vo vode. Necháme prejsť varom.

Halušky:

Zmiešame suroviny na stredne hustú hmotu a hádžeme do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, sú hotové. Vyberieme, scedíme a pridáme trochu masla, aby sa nezlepili.

Text Libuša Sabová

Foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články