Krkovička zapečená s ďalšími dobrotami
Máte radi krkovičku, ale už neviete, ako by ste ju pripravili? Tu je jeden fantastický recept.
Potrebujeme:
- 1 kg krkovičky
- 250 g cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 350 g šampiňónov (zmiešajte bele aj hnedé)
- 200 g šľahačkovej smotany
- 1,5 lyžice masla
- 1,5 lyžice kyslej smotany
- 3 plátky syra, napr. gouda
- soľ
- korenie
- paprika
- tymián
Postup:
Mäso nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm, poukladáme na plech a z oboch strán posolíme, pokoreníme a posypeme paprikou. Cibuľu nakrájame na rezance a opražíme ju do sklovita na masle. Pridáme soľ, korenie a tymián, nakoniec na drobno pokrájaný cesnak. Šampiňóny pokrájame a opražíme ich suchej panvici až potom pridáme maslo, soľ, korenie a smotanu. Spolu ešte prevaríme asi 4 minúty. Necháme trochu vychladnúť a nakoniec pridáme postrúhaný syr a kyslú smotanu. Touto zmesou zalejeme pripravené mäso a vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov na 60 minút. Podávame so zemiakovými pusinkami a s dobrým čerstvým šalátom.
www.cahama.wordpress.com