Navigácia
Aktuálne Recepty 

Krkovička zapečená s ďalšími dobrotami

Máte radi krkovičku, ale už neviete, ako by ste ju pripravili? Tu je jeden fantastický recept.

Potrebujeme:

  • 1 kg krkovičky
  • 250 g cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 350 g šampiňónov (zmiešajte bele aj hnedé)
  • 200 g šľahačkovej smotany
  • 1,5 lyžice masla
  • 1,5 lyžice kyslej smotany
  • 3 plátky syra, napr. gouda
  • soľ
  • korenie
  • paprika
  • tymián

 

Postup:

Mäso nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm, poukladáme na plech a z oboch strán posolíme, pokoreníme a posypeme paprikou.  Cibuľu nakrájame na rezance a opražíme ju do sklovita na masle. Pridáme soľ, korenie a tymián, nakoniec na drobno pokrájaný cesnak. Šampiňóny pokrájame a opražíme ich suchej panvici až potom pridáme maslo, soľ, korenie a smotanu. Spolu ešte prevaríme asi 4 minúty. Necháme trochu vychladnúť a nakoniec pridáme postrúhaný syr a kyslú smotanu. Touto zmesou zalejeme pripravené mäso a vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov na 60 minút. Podávame so zemiakovými pusinkami a s dobrým čerstvým šalátom.

www.cahama.wordpress.com

Vaše komentáre

Podobné články