Aktuálne Recepty 

Karčiho výborné kvašáky

Ak sa vám podaria, je to naozaj delikatesa. Ale podľa tohto receptu vychýreného kuchára Karola Hrčku, sa musia podariť.

Postup:

Umyjeme uhorky, konce odrežeme, ak sú veľké, prekrojíme na polovicu. Pripravíme si slaný nálev – na 1 a 1/5 l  vody lyžica soli. Uhorky poukladáme do pohárov, zalejeme slanou vodou, pridáme čerstvý kôpor, 2-3 chili papričky, 2 listy mladé hroznové listy a nakoniec 2-3 krajce pšenično – ražného chleba. Pohár zatvoríme buč umelým viečkom, alebo kuchynskou fóliou, ktorú upevníme gumičkou. Necháme 3 – 4 dni na telom mieste a kvašáky sú hotové.

Ak ich hneď neskonzumujete, preceďte ich a odložte do chladničky.

Môj tip: Ak chcete, aby vám vydržali až do Vianoc, tak nálev prevarte s 1/2 zelkom a zavarte.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články