Aktuálne Dobré rady 

Jarné a veľkonočné pečenie s Dr. Oetker – tradícia s novým nádychom

Jar klope na dvere a s ňou prichádza čas obľúbených veľkonočných tradícií. Či už plánujete upiecť klasický makový závin, nadýchaného veľkonočného barančeka alebo chcete prekvapiť blízkych modernými dezertmi, s osvedčenými pomocníkmi od Dr. Oetker bude vaše jarné pečenie hračkou. Prinášame vám prehľad produktov, ktoré premenia vašu kuchyňu na voňavé kráľovstvo plné veľkonočných dobrôt – od tradičného mletého maku cez praktické sušené vaječné bielky až po originálne novinky, ktoré vnesú do vašich receptov svieži jarný vánok.

 

100 % Mak mletý Dr. Oetker

Autentická maková chuť pre vaše tradičné recepty

Mak je detstvo. Šúľance s makom, makový závin, štrúdľa s makom a višňami. Dnes v kuchyni zažíva revolúciu a okrem raňajkových jedál sa objavuje aj v moderných dezertoch. Prvotriedny 100 % Mak mletý Dr. Oetker je jemne mletý s lahodnou sladkastou chuťou, príjemnou makovou vôňou a krásnou modrou farbou. Obsahuje tiež vysoký podiel vlákniny, vápnika a železa, je zdrojom bielkovín a má nízky obsah cukru. Preto je mak označovaný ako superpotravina.

Jarný tip: Pripravte si Osviežujúce smoothie plné vitamínov.

Tip na veľkonočnú tortu: Vyskúšajte originálnu Makovú točenú tortu s jahodami.

Maková náplň Dr. Oetker

Pripravená na okamžité použitie

S prvotriednou hotovou Makovou náplňou Dr. Oetker ušetríte čas. Vyvážená receptúra s vysokým obsahom jemne mletého modrého maku zaručí dokonalú plnku pre koláče, buchty či závin. Ak nechcete tráviť hodiny v kuchyni, ale máte chuť na lákavú dobrotu, siahnite po hotovej makovej náplni. Náplň je možné použiť okamžite alebo na dosiahnutie hladšej konzistencie odporúčame obsah vrecúška rozmiešať s 50 ml vody alebo mlieka.

Veľkonočný tip: Naplňte ňou chutné Mrkvovníky s makovou náplňou.

 

Droždie Dr. Oetker

Istota pri kysnutom pečení

S kysnutým cestom sa spájajú hotové legendy. Vykysne alebo nevykysne? Nechať ho v teple či cez noc v chladničke? So sušeným Droždím Dr. Oetker je obavám koniec. Je ideálne na slané i sladké kysnuté koláče, mazance či barančeky na váš veľkonočný stôl. Dosiahnete s ním extra vláčne a nadýchané cesto. Vystačí na 500 g múky. Oproti čerstvému droždiu nevyžaduje uchovávanie v chlade a vydrží oveľa dlhšie. Jednoduché a rýchle použitie, ktoré garantuje aj začínajúcim kuchárkam, že im cesto vykysne a pečivo bude krásne kypré. Navyše s ním odpadá nutnosť prípravy kvásku.

Tip: Pripravte si tradičný veľkonočný Domáci kváskový mazanec s jemnou vanilkovou arómou.

 

Želatína na vaječnú tlačenku a aspik Dr. Oetker

Nenahraditeľný pomocník v kuchyni na Veľkú noc

Je čas sa odviazať a premeniť bežné ingrediencie na efektné a elegantné jedlá. Zalejte ich do aspiku. Želatína na vaječnú tlačenku a aspiky Dr. Oetker premení servírovanie veľkonočných jedál na nový vizuálny zážitok. Skúste tento rok pripraviť šunkové rolky či aspik s koreňovou zeleninou a vajíčkami. Želatínu stačí rozpustiť vo vode, náleve alebo vývare a podľa návodu si pripraviť autentické veľkonočné pohostenie. Želatína na vaječnú tlačenku a aspiky Dr. Oetker bola špeciálne vyvinutá na použitie na vaječnú alebo salámovú tlačenku, aspiky a rôsoly. Je totiž mimoriadne tuhá a výborne drží tvar.

Tip: Skúste na Veľkú noc pripraviť Veľkonočnú vaječnú tlačenku.

 

100 % Vaječné bielky Dr. Oetker

Perfektný pomocník pri príprave snehového cesta

Možno ich budete mať chvíľu len tak v skrinke, ale potom vám raz zachránia život, teda koláč, a už sa ich nevzdáte. Prvotriedne 100 % sušené pasterizované Vaječné bielky Dr. Oetker nahradia 5 čerstvých bielkov. Stačí pridať vodu, bielky  po vyšľahaní vytvoria klasický sneh. Polevu, sneh do cesta či základ na „pavlovku“ pripravíte, a to bez toho, aby ste vymýšľali, čo so žĺtkami, ktoré vám ostanú. A ešte jeden bonus: V práškovom stave sú Vaječné bielky Dr. Oetker zdrojom kvalitného proteínu na prípravu koktailov a kaší.

Tip: Použite ich na prípravu veselých domácich Vanilkových marshmallows.

Gélové farby Dr. Oetker

Ružová, zelená, modrá, žltá a červená – jar bude pestrá

Po dlhej zime jar konečne hrá farbami, a preto si ich chceme užiť aj v kuchyni. S potravinárskymi gélovými farbami Dr. Oetker razom prefarbíte cestá, krémy či fondán na krásne jarné odtiene. Vďaka gélovej konzistencii je dávkovanie veľmi ľahké a presné. Vaše veľkonočné cukrovinky budú nielen výnimočne chutiť, ale aj vyzerať.

Tip: Ozdobte svoju Muffinovú kytičku farebnými polevami alebo si pripravte Super farebné cookies.

 

Prírodné kakao Dr. Oetker

Svieža jar si zaslúži prírodné kakao

Ak ste doteraz používali výlučne holandské kakao, zbystrite pozornosť. Prírodné kakao Dr. Oetker je 100 % kakao s jedinečnou prirodzenou plnou kakaovou chuťou a vôňou. Prírodné kakao má svetlejšiu farbu ako holandské kakao a nižšiu hodnotu pH. Vďaka tejto vlastnosti je veľmi žiadané, napr. do receptov na pečenie s použitím sódy bikarbóny. Jeho pH totiž aktivuje sódu bikarbónu, čo vedie k nadýchanejšiemu cestu. To je alchýmia, však? Navyše si zachováva dôležité vlastnosti kakaových bôbov, pretože neprešlo procesom alkalizácie. Je preto bohaté predovšetkým na veľmi cenené antioxidanty.

Tip: Na zadnej strane obalu nájdete recept na Kakaové cookies s prírodným kakaom.

 

VANILKOVÝ SORTIMENT:

Vanilka mletá Dr. Oetker

Pravá vanilka v každej lyžičke

Jemne mletá vanilka Dr. Oetker dodá vašim jarným dezertom exotickú a intenzívnu chuť. V balení nájdete korenie, ktoré vzniklo pomletím celých vanilkových strukov, čo je zárukou úžasnej a intenzívnej vône. 1 vrecko zodpovedá asi 1 vanilkovému struku. Výborne sa hodí na prípravu dezertov, zmrzlín, pečenia, do sladkých jedál, krémov, do džemov, ale aj do nápojov a kaší.

Tip: Na zadnej strane obalu nájdete recept na prípravu Vanilkovej panna cotty.

 

Vanilková pasta s mletým vanilkovým strukom Dr. Oetker

Jedinečná pasta v praktickej tube

Jedinečná Vanilková pasta Dr. Oetker predstavuje rafinovanú kombináciu vanilkového extraktu z vanilky Bourbon s mletým vanilkovým strukom. Má jemnú konzistenciu, výborne sa dávkuje a hodí sa do všetkých veľkonočných receptov. Jedno balenie predstavuje približne 10 vanilkových strukov. 1 – 2 kávové lyžičky zodpovedajú 1 vanilkovému struku.

Tip: Vanilkovú pastu odporúčame pred pridaním do cesta najskôr rozmiešať v tekutých surovinách receptu, napríklad vyskúšajte Muffiny z glazúrovanými jablkami.

 

Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker

Výnimočná vanilková chuť v kvapkách

Dr. Oetker Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar sa vyrába z prírodného extraktu z kvalitných vanilkových strukov, bez umelých farbív a konzervačných látok. Má krásnu sirupovú konzistenciu a neobsahuje alkohol, preto je ideálny na ochutenie pečiva, krémov, palaciniek či nápojov.

Tip: Stačí pár kvapiek na zvýraznenie chuti a vône veľkonočných dezertov.Tieto štýlové Kakaové košíčky s prekvapením sa stanú ozdobou sviatočného stola.

Zlatý Klas Dr. Oetker a Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker

Nenahraditeľná legendárna súčasť pečenia so 75-ročnou tradíciou

Kto by nepoznal obľúbený krémový prášok na prípravu lahodných vanilkových krémov a plniek do zákuskov a tort? Zlatý klas je už viac 75 rokov osvedčeným a nenahraditeľným pomocníkom pri tradičnom aj modernom pečení. Možno ho použiť aj na pečenie jemných ciest a korpusov. Zlatý klas – tak, ako ho máme radi, v regáloch nájdete v 40-gramovom alebo 200-gramovom balení. Za povšimnutie však stojí aj Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou 40 g Dr. Oetker, ktorý navyše dodáva dezertom nezameniteľnú chuť prírodnej vanilky z vanilkových strukov Bourbon. Aby bol výsledok vždy zaručený, postupujte presne podľa návodu na obale.

Veľkonočný tip: Čo tak prekvapiť oblievačov Vanilkovo-karamelovou tortou s jablkami?

 

 

BB puding kakaový

Jar s bohatou kakaovou chuťou

Doprajte si dokonalý čokoládový zážitok s BB pudingom Dr. Oetker. Má všestranné využitie na prípravu nepečených cukroviniek (šuhajdy, BB guličky, kávové zrná), ako prísada do krémov, korpusov, ale aj ako rýchly, chutný a výživný dezert. Tradičný kakaový puding s obsahom keksovej múčky je nielen chutný a výdatný, ale najmä obľúbený u všetkých detí. BB puding je jedinečný výrobok na trhu, ktorého kvalitu preverujete viac ako 50 rokov. Jeho krémová konzistencia a rýchla príprava z neho robia neodolateľnú voľbu pre všetkých milovníkov čokolády. V regáloch ho nájdete vo výhodnom 250-gramovom balení pre rodinné pečenie.

TIP: Na zadnej strane každého 250 g balenia BB pudingu nájdete originálny recept na pečené i nepečené BB maškrty. Vyskúšajte BB puding ako základ pre čokoládový krém do tort alebo ako rýchly dezert posypaný strúhanou čokoládou a ozdobený šľahačkou.

Krtkova torta Green & White Dr. Oetker

Hľadáte originálny a jedinečný veľkonočný dezert? 

Chcete upiecť niečo originálne a zároveň potešiť deti?

Krtkova torta nepochybne patrí medzi kultové torty. Na jar však prichádza variantom  Krtkova torta Green & White Dr. Oetker. Sladký zelený krtinec s lahodným korpusom, šľahačkovou náplňou s čokoládovými vločkami a banánmi oživí váš jarný či veľkonočný stôl. Ojedinelú farbu dodáva farbivo získané zo zelených rastlín. Skúste ju dozdobiť  jedlými Oblátkovými kvetinami Dr. Oetker či čerstvým ovocím a prekvapte hostí sviežim jarným dezertom.

Tip: Postupujte presne podľa návodu na obale a získate originálne veľkonočné prekvapenie.

Veľká noc je o tradíciách, radosti v kruhu rodiny a vôni domáceho pečenia. S kvalitnými produktmi Dr. Oetker zvládnete veľkonočné pečenie s ľahkosťou a vyčarujete dezerty, ktoré očaria vašich blízkych a priateľov. Prajeme vám sladké a veselé sviatky!

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články