Aktuálne Recepty 

Hydinová „čína“ podľa Karola Hrčku

Urobiť dobré čínske jedlo je naozaj umenie. Receptov je veľa, ale keď ho máte od renomovaného kuchára, ktorý roky pôsobil v tých najlepších reštauráciách, tak sa vám musí podariť.

Potrebujeme:

  • 300 g kuracích pŕs, alebo vykostené stehná
  • 5 lyžíc oleja
  • 3 mrkvy
  • 2-3 cibule
  • 1 pór
  • 1 miska sójových výhonkov
  • 1 konzerva bambusových výhonkov (pred použitím ich prepláchnite horúcou vodou)
  • 100 g sušených alebo čerstvých húb šitaké (sušené musíme na hodinu namočiť do vody)
  • 300 g kapusty
  • 1 vajce
  • 4 pretlačené strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica zemiakového škrobu
  • 4-5 lyžíc sójovej omáčky
  • 1 lyžička slivkového lekváru
  • 1 lyžička octu
  • 1 lyžička suchého, alebo čerstvého zázvoru
  • 1 balenie ryžové rezance, ktoré zalejeme na 20 minút horúcou vodou

Postup:

Mäso nakrájame na malé kúsky, v miske zmiešame vajíčko so zemiakovým škrobom a s lyžicou sójovej omáčky. Nakrájané mäso v tejto zmesi dobre premiešame  a prudko opečieme na oleji. Najlepšie je dávať ho tam po častiach, aby sa navzájom neprilepilo. Dobre premiešame a keď má zlatú farbu, vyberieme so sytom na tanier. Do panvice pridáme všetku zeleninu, ktorú sme si nakrájali na malé kúsky, huby, cesnak, zázvor, klíčky a restujeme. Keď je zelenina polomäkká, pridáme mäso, scedené rezance a zvyšnú sójovú omáčku. Premiešame a nakoniec pridáme slivkový lekvár a ocot.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články