Aktuálne Recepty 

Hubový kváskový chlieb

Neodolateľný chlebík pre milovníkov húb 

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 250 g čerstvých alebo mrazených hríbov
  • 1 PL masla
  • 1 cibuľu
  • 500 g ražnej chlebovej múky
  • 1 balíček Droždia Dr. Oetker
  • 1 balíček Ražného kvásku Dr. Oetker
  • 1 KL soli
  • 1 KL celej rasce
  • 350 – 400 ml teplej vody

Na potretie a posypanie:

  • 1 PL vody
  • 2 KL celej rasce

Okrem toho potrebujeme:

  • panvicu
  • formu na biskupský chlebíček (11 × 30 cm)

Príprava:

  1. Na prípravu cesta huby umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Na panvici na masle osmažíme cibuľu nakrájanú najemno. Pridáme huby a krátko orestujeme. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  2. V mise zmiešame múku s droždím, kváskom, soľou a rascou. Pridáme vychladnuté huby a vodu a ručne vypracujeme na hladké cesto. Zakryjeme utierkou a na teplom mieste necháme asi hodinu kysnúť.
  3. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche prepracujeme a nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie, uhladíme a necháme ešte 15 minút kysnúť. Povrch cesta potrieme vodou, uprostred ostrým nožom po celej dĺžke narežeme a posypeme rascou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Čas pečenia: asi 45 minút

  1. Chlieb necháme vo forme vychladnúť. Potom ho opatrne vyklopíme.

Tip: Hubový chlieb možno pripraviť aj zo 75 g sušených húb, len ich musíme pred spracovaním aspoň na hodinu namočiť do studenej vody.

 Zdroj Dr. Oetker

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články