Aktuálne Recepty 

Gizkin krehký jablčník

Vynikajúci koláčik. Určite vyskúšajte!

Potrebujeme:

  • 600 g polohrubej múky
  • 250 g masla
  • 250 g práškového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 vajcia
  • 2 lyžičky škorice
  • 1 zlatý klas
  • 1 vanilkový cukor
  •  1 kg nastrúhaných jabĺk

Príprava:

K múke pridáme zmäknuté maslo, 100 g práškového cukru, prášok do pečiva a vajcia a vymiešame vláčne cesto. Tretinu odoberieme a na 30 minút vložíme do mrazničky. Zvyšok cesta rozvaľkáme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do 3 dl vody dáme zvyšný cukor, škoricu, zlatý klas a vanilkový cukor. Rozhabarkujeme a zmes nalejeme na nastrúhané jablká. Krátko povaríme a rozotrieme na cesto. Z mrazničky vyberieme odložené cesto a nastrúhame ho na koláč. V rúre predhriatej na 180 stupňov pečieme asi 25 minút.

Vynikajúci koláč, to môžem potvrdiť. Pozrite sa, ako sa rýchlo míňal.

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články