Navigácia
Aktuálne Recepty 

“Fajny” koláč podľa superdedka

Pán Vladimír Ľach zo Žiliny je naozaj superdedko.  Uprace, okná umyje, navarí a zo všetkého najradšej pečie. Tento recept má ešte od svojej mamy a nikdy nesmie v jeho rodine na sviatočnom stole chýbať.

Na cesto potrebujeme:

  • 8 žĺtok
  • 16 dkg hrubej múky
  • 16 dkg krištáľového cukru
  • 2 dl oleja
  • 3 bielká

Postup:

Žĺtky dobre vymiešame s cukrom do peny. Pridáme múku, olej a premiešame. Z bielkov pripravíme sneh  a postupne pridávame do cesta. Plech vymastíme olejom a vysypeme múkou. Cesto nalejeme na plech a pečieme asi 20 minút na 180 stupňov.

Plnka:

  • 6 bielkov
  • 30 dkg práškového cukru
  • 1 lyžica octu

Sneh vyšľaháme s cukrom nad parou. Keď je dostatočne hustý, pridáme lyžicu octu a už nie nad parou chvíľu šľaháme. Sneh dáme na ešte teplý koláč a necháme spolu vychladnúť.

Čokoládová poleva:

  • 10 dkg varovej čokolády
  • 5-8 dkg masla

Rozpustíme nad parou a nalejeme na koláč. Rovnomerne rozotrieme.

Pán Ľach si tento koláč rád odkrojí ešte keď nie je čokoláda stuhnutá a zatečie do snehovej plnky.

 

Návštevníci radi čítajú

Domáce musli tyčinky. Keď okoštujete, už nikdy ich...
prečítaní 151
Potrebujeme: 100 g slnečnicových semienok 100 g tekvicových semienok 100 g sezamových semienok 100 g ovsených vločiek 100 g hrozienok ...
Tento tvarohovo – jablkový dezert je veľmi r...
prečítaní 234
Suroviny len zmiešate, vylejete na plech a o ostatné sa už postará vaša rúra. Potrebujeme: 2 vajcia 150 g kr. cukru 250 g tvaro...
Viete čo sú materáke, aký je to gapelský koláč?...
prečítaní 335
Naša tradičná kuchyňa ani zďaleka nie je len o bryndzových haluškách. Je zaujímavá, rozmanitá a aj v dnešnej modernej dobe si v nej každý Slovák nájde...
Tekvicový koláč so syrovou náplňou
prečítaní 104
Na cesto: 180 g hladkej múky 1 ½ zarovnanej KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker štipka soli 40 g cukru 1 vajce 75 g zmäknutého masla alebo ...

Vaše komentáre

Podobné články