Najčítanejšie Recepty 

Dusené bravčové líčka – tip na nedeľný obed

Stará známa pravda: k dobrému obedu patrí dobré pivo

Šéfkuchár Signature Restaurant, Bar & Lounge hotela Mercure, Michal Hečko pre špeciálnu príležitosť, akou je 175. výročie značky, pripravil recept na Dusené bravčové líčka s pivno-medovou glazúrou s mrkvovým pyré a štuchanými zemiakmi s bryndzou.

Dusené bravčové líčka s pivno-medovou glazúrou

(2 porcie)

Marináda:

  • 1 dcl piva Pilsner Urquell
  • 1 PL sójovej omáčky
  • ½ PL plnotučnej horčice
  • 1 PL medu

Na mäso:

  • 4 ks bravčové líčka
  • ½ mrkva
  • ½ petržlen
  • ½ cibuľa žltá
  • 1 strúčik cesnaku
  • ¼ zeler bulva
  • maslo

Štuchané zemiaky

  • 300 g zemiakov
  • 80 g bryndze
  • pažítka/petržlenová vňať

Mrkvové pyré

  • 3 ks mrkvy
  • zelená cibuľka, cesnak
  • 2 dcl zeleninového vývaru
  • maslo

Na servírovanie:

  • 80g baby špenát
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • korenie
  • citrónová šťava

Mäso naložíme do marinády na 12 hodín. Následne pokrájame koreňovú zeleninu na kocky, opražíme na panvici, podlejeme vývarom, prikryjeme a na 160 ̊C 1,4 – 2 hodiny. Mäso vyberieme a výpek, ktorý vznikne zahustíme studeným maslom. Zemiaky uvaríme v šupke, nahrubo nastrúhame, orestujeme na panvici, pridáme bryndzu, pažítku alebo petržlenovú vňať. Asi 3 mrkvy dáme do vývaru na 1½ – 2 hodiny variť na miernom ohni, premixujeme a dochutíme maslom, príp. šťavou z pomaranča, ochutíme soľou, korením. Na rozpálenej panvici zarestujeme cesnak, pridáme na 10 sekúnd baby špenát, ochutíme soľou, korením a troškou citrónovej šťavy.

Návštevníci radi čítajú

Domáca štrúdľa je najlepšia
prečítaní 730
Ťahaný závin s ovocným tvarohom Na cesto: 250 g hladkej múky štipka soli 100 ml vlažnej vody 1 vajce 1 PL oleja ...
Už ste piekli veľkonočného barančeka s majonézou? ...
prečítaní 245
Nadýchaný veľkonočný baranček z majonézy Príprava: 10 minút Pečenie : 55 minút 250 g polohrubej múky 1 kypriaci prášok kôra z citrónu...
Pre vzácnu návštevu atraktívne recepty z lososa...
prečítaní 321
Grilovaný lososový „sandwich“ so špargľou, zemiakom a holandskou omáčkou (4 osoby) 3 ks aljašského lososa 1 ks bagety 0,1 l olivového...
Pečeňová paštéta, o ktorej budete vedieť, čo je v ...
prečítaní 344
Práve som sa vrátila z jedného z Kanárskych ostrovov - Fuerteventúra. Strava bola vynikajúca, čo je vlastne o Španielsku známe. Ale najviac mi chutila...

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články