Najčítanejšie Recepty 

Dusené bravčové líčka – tip na nedeľný obed

Stará známa pravda: k dobrému obedu patrí dobré pivo

Šéfkuchár Signature Restaurant, Bar & Lounge hotela Mercure, Michal Hečko pre špeciálnu príležitosť, akou je 175. výročie značky, pripravil recept na Dusené bravčové líčka s pivno-medovou glazúrou s mrkvovým pyré a štuchanými zemiakmi s bryndzou.

Dusené bravčové líčka s pivno-medovou glazúrou

(2 porcie)

Marináda:

  • 1 dcl piva Pilsner Urquell
  • 1 PL sójovej omáčky
  • ½ PL plnotučnej horčice
  • 1 PL medu

Na mäso:

  • 4 ks bravčové líčka
  • ½ mrkva
  • ½ petržlen
  • ½ cibuľa žltá
  • 1 strúčik cesnaku
  • ¼ zeler bulva
  • maslo

Štuchané zemiaky

  • 300 g zemiakov
  • 80 g bryndze
  • pažítka/petržlenová vňať

Mrkvové pyré

  • 3 ks mrkvy
  • zelená cibuľka, cesnak
  • 2 dcl zeleninového vývaru
  • maslo

Na servírovanie:

  • 80g baby špenát
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • korenie
  • citrónová šťava

Mäso naložíme do marinády na 12 hodín. Následne pokrájame koreňovú zeleninu na kocky, opražíme na panvici, podlejeme vývarom, prikryjeme a na 160 ̊C 1,4 – 2 hodiny. Mäso vyberieme a výpek, ktorý vznikne zahustíme studeným maslom. Zemiaky uvaríme v šupke, nahrubo nastrúhame, orestujeme na panvici, pridáme bryndzu, pažítku alebo petržlenovú vňať. Asi 3 mrkvy dáme do vývaru na 1½ – 2 hodiny variť na miernom ohni, premixujeme a dochutíme maslom, príp. šťavou z pomaranča, ochutíme soľou, korením. Na rozpálenej panvici zarestujeme cesnak, pridáme na 10 sekúnd baby špenát, ochutíme soľou, korením a troškou citrónovej šťavy.

Návštevníci radi čítajú

Varíme zdravo, chutno a hospodárne – džatky...
prečítaní 418
Táto kuchárska kniha vyšla v roku 1955, má 660 strán a podľa môjho odhadu je tam aj 5 tisíc receptov, dobrých rád a návodov. Včera som robila džatky. ...
Ovocné torty chutia najlepšie
prečítaní 230
Černicová torta Cesto: 450 g mrazeného lístkového cesta, 1 žĺtok, 20 g mandľových lupienkov. Obloha: 1 vanilkový struk, 300 ml mlieka, 1 bal. vanilk...
Tie najlepšie šišky podľa vychýrenej kuchárky Silv...
prečítaní 4656
Túto skvelú ženu a gurmánku sme vám už v našom magazíne predstavili. Uverejnili sme aj niekoľko jej receptov. Veľmi ste si ich pochv...
Karbonátky v šampiňónovo – pórovej omáčke...
prečítaní 149
Pre 4 osoby potrebujeme: 400 g šampiňónov 3 póry 1 cibuľa 1 strúčik cesnaku 750 g pomletého mäsa (môže byť mix hovädzieho a bravčovéh...

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články