Aktuálne Čo ma teší 

Dnes mám zo seba dobrý pocit

Po dlhšom čase som dnes bola v posilňovni. Doteraz som mala aj iné možnosti športovania. Viete, že rada bežkujem, cvičím kalanetiku, plávam, bicyklujem. Sneh už nie je, na nordic walking fúka silný vietor, takže kým sa bude dať bicyklovať, alebo opäť bežkovať, musím to niečim nahradiť. V posilňovni začínam na bežiacom páse 30 minút rýchlosťou 6,5 km za hodinu, z toho 10 minút idem do kopca. Potom prídu na rad železá. Nepreháňam to v nakladaní si záťaže, len toľko koľko zdvihnem, v pohode unesiem. Radšej si dám viacnásobné  opakovanie. Potrebujem hodinovú aerobnú záťaž, spotiť sa. Aj odborníci hovoria, že v zrelom veku je posilňovňa veľmi dôležitá a účinná. Veľmi sa teším, ako ma zajtra bude všetko bolieť. Ja to milujem! Prečo som práve dnes išla do posilňovne? Lebo sa mi podarilo prehovoriť aj môjho muža. Má 73 rokov, hýbať sa mu nechce, hoci zdravotne by mu to veľmi prospelo. Hnevá sa za to sám na seba a tak som ho dnes chcela podporiť. Ponaťahoval si ruky, nohy, zajtra ho bude určite všetko bolieť, ale pocit víťazstva nad lenivosťou bude oveľa silnejší. Potom som urobila zdravé jedlo –  cuketový chlebík.

Tu je recept:

500 g cukety, 100 g údenej šunky, 2 šalotky, 5 vajec, 20 g psyllia (rozpustná vláknina), prepustené maslo, soľ, čierne korenie

Šunku nakrájame na maličké kocky, šalotku nakrájame nadrobno a spolu osmažíme na masle. Cuketu nahrubo nastrúhame a odšťavíme cez čistú utierku. Zamiešame cuketu, osmaženú šalotku, šunku, vajíčka, psyllium a ochutíme zmes soľou a čiernym korením. Zmes vylejeme do zapekacej misky a upečieme do zlatista. Cesto by malo mať výšku cca 2-3 cm.

 

Môžete ho niečim naplniť, napríklad bryndzou a máte chutný závin.

Ja viem, že už nikdy nebudem mať takú postavu, ako za mlada, ale teší ma, že kondične sa mladým stále vyrovnám. Musím však ešte tvrdo popracovať na tej strave. Pre mňa je kus chleba s hocičím stále lepší, ako šalát s quinoy, alebo zdravý obilninový mix.

 

Libuša Sabová

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články