Aktuálne Recepty 

Cvikla zapečená so zemiakmi

Dobre padne medzisviatková očista podľa Karola Hrčku.

Potrebujeme:

  • 1 cvikla (cca 250 g)
  • 1 cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • 1 lyžica medu
  • soľ
  • 1/2 kila zemiakov uvarených v šupke

Cviklu umyjeme a uvaríme vcelku do polomäkka. Potom ju očistíme, nakrájame na plátky a primiešame nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, med, ocot, soľ, lyžicu olivového oleja a zľahka premiešame. Uložíme na plech. Na druhý plech nakrájame očistené zemiaky, do ktorých dáme soľ a olej. Oboje pečieme pri teplote 220 stupňov asi 15 minút. Pri podávaní môžeme posypať postrúhaným syrom.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články