Cvikla zapečená so zemiakmi
Dobre padne medzisviatková očista podľa Karola Hrčku.
Potrebujeme:
- 1 cvikla (cca 250 g)
- 1 cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice balzamikového octu
- 1 lyžica medu
- soľ
- 1/2 kila zemiakov uvarených v šupke
Cviklu umyjeme a uvaríme vcelku do polomäkka. Potom ju očistíme, nakrájame na plátky a primiešame nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, med, ocot, soľ, lyžicu olivového oleja a zľahka premiešame. Uložíme na plech. Na druhý plech nakrájame očistené zemiaky, do ktorých dáme soľ a olej. Oboje pečieme pri teplote 220 stupňov asi 15 minút. Pri podávaní môžeme posypať postrúhaným syrom.
Text a foto Karol Hrčka