Čínske rezance podľa Gabriely Matečnej
Dobrú chuť s mojim receptom, ktorý si môžete vylepšiť podľa vlastnej chuti.
Potrebujeme:
- 1/2 čínskej kapusty
- 2 stredne veľké mrkvy
- 1/2 póru
- 1 strúčik cesnaku
- Bio sójová omáčka
- zázvor práškový
- biele korenie mleté
- 3 polievkové lyžice (PL) olivového oleja
- 240 g širokých ryžových cestovín
Postup:
Na rozpálenej 1 PL oleja restujeme 2-4 minúty na kolieska nakrájaný pór. Pred koncom restovania pridáme na tenké plátky nakrájaný cesnak. Spolu dorestujeme, vyberieme na tanier. Na ďalšej PL oleja restujeme 2-4 minúty nahrubo nastrúhanú mrkvu, vyberieme. Na poslednej PL orestujeme na rezance nakrájaný čínsku kapustu (ja osobitne restujem hrubšie časti 3 a jemnejšie 2 minúty). Ku kapuste pridáme všetky orestované súčasti (mrkva, pór s cesnakom). Pridáme podľa chuti bio sójovú omáčku (ja dávam 2PL). Okoreníme práškovým zázvorom a mletým bielym korením, všetko dobre zamiešame. Na záver pridáme do woku k zmesi uvarené široké ryžové rezance (varíme v osolenej vode 4-5 min.) zamiešame a podávame.
Text a foto Gabriela Matečná