Aktuálne Recepty 

Chutné rajčiny na zimu

Rajčiny môžete na zimu zakonzervovať tak, že ich chuť a konzistencia zostanú také, ako keby ste ich práve obrali v záhrade. Keď v zime otvoríte takýto pohár, môžete rajčiny pripraviť podľa svojej chuti. Ja najradšej robím z takýchto rajčín šalát s cibuľou a petržlenovou vňaťou, soľou, korením a olivovým olejom. Ale poďme najskôr na to, ako ich zakonzervovať.

Potrebujeme:

  • 2 kg tvrdých plodov rajčín
  • 1,2 litra vriacej vody

Postup:

Rajčiny nakrájame podľa potreby, poukladáme do čistých a suchých pohárov. Zalejeme vriacou vodou. Poháre poukladáme do hrnca, na spodku ktorého je handrička. Na poháre položíme viečka, ale nezavrieme. Hrniec dolejeme vodou asi do dvoch tretín pohárov, položíme na sporák a varíme 15 minút. Potom poháre vyberieme, uzavrieme, obrátime hore dnom na 20 minút a odložíme do špajze na zimu.

Libuša Sabová

Ilustračná foto Depositphotos.com

 

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články