Aktuálne Recepty 

Bryndzová štrúdľa so smotanovo-chrenovou omáčkou a údeným jazykom

Je to recept od profesionála Karola Hrčku, ktorý má skúsenosti z tých najlepších nemeckých, či rakúskych reštaurácií. Je tu záruka, že takéto pohostenie všetci ocenia.

 

 

Potrebujeme:

  • 1 balenie lístkového cesta
  • asi 20 cm póriku
  • 10 dkg slaniny
  • 15 dkg bryndze
  • 15 dkg tvarohu
  • 2 vajcia
  • soľ
  • korenie
  • muškátový oriešok
  • 1/2 kelímka kyslej smotany
  • 5 lyžíc krupicovej múky
  • 1/2 balenia prášku do pečiva

Postup:

Na panvici opražíme pokrájanú slaninu, pridáme pokrájaný pór, potom bryndzu a tvaroh.

Necháme trošku vychladnúť  a pridáme vajíčko, soľ, korenie, kyslú smotanu, muškátový oriešok, krupicu a prášok do pečiva. Všetko dobre premiešame a zabalíme do lístkového cesta. Cesto potrieme žĺtkom, poprepichujeme vidličkou a pečieme na 180 stupňov 20 minút. Potom prikryjeme alobalom a pečieme ešte 15 minút pri teplote 150 stupňov.

Náš tip: Ak čakáte vzácnu návštevu, uvarte údený jazyk a k tomu chrenovú omáčku (kyslá smotana, majonéza a chren). Všetko spolu bude úplne dokonalé predjedlo, alebo aj hlavné jedlo.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články