Aktuálne Recepty 

Ako sa robí domáci marcipán?

Táto pochúťka má už dlhú históriu a jej príprava je veľmi jednoduchá.

Potrebujeme:

  • 150 g mandlí
  • 60 ml vody
  • 150 g cukru
  • mandľová aróma podľa chuti

Postup:

Mandle najskôr prevarte v horúcej vode. Vodu zlejte cez sito a mandle ošúpte. Ide to veľmi ľahko. Vysušte ich utierkou a potom ich na 20 minút vložte do mrazničky. Vyberte a rozmixujte na homogénnu hmotu. V hrnci nechajte zovrieť vodu a rozpustite v nej cukor. Varte tak dlho, kým sa zo sirupu nebude dať urobiť guľôčka (skúška: lyžičkou nalejte trošku hmoty do studenej vody, mali by sa v nej urobiť guľôčky). Pozor, aby ste ho neprevarili na karamel. Hotový sirup nalejte do mixéra k mandliam a postupne na viackrát premixujte do hladka. Preložte do misky, prilejte mandľovú arómu, premiešajte a marcipán je hotový. V chladničke vydrží asi mesiac. Môžete ho pridávať do vianočného pečiva podľa vlastnej fantázie. Nemci ho majú radi v tradičnej vianočnej štóle.

Marcipán si môžete dokonca pripraviť aj z arašidov a chuťovo to možno ani nerozlíšite.

Ilustračná foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články