Aktuálne Recepty 

Zdravý langoš

Čo potrebujeme:

  • 2 hrnčeky celozrnnej ražnej múky
  • 1 hrnček hladkej pšeničnej múky
  • 1 a 1/2 hrnčeka acidka
  • 1 lyžička soli
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 kyslá smotana
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 100 ml olivového oleja
  • lyžička soli

Múku vymiešame s acidkom, soľou a kypriacim práškom. Vyvaľkáme na pol centimetrovú hrúbku
a vykrojíme langoše, ktoré vyprážame v panvici na horúcom oleji, z oboch strán. Horúci langoš
potrieme kyslou smotanou a pokvapkáme cesnakovým pestom. To si pripravíme tak, že do oleja
pretlačíme cesnak a ochutíme soľou. Zvyšok pesta uložíme v poháriku s viečkom do chladničky
a môžeme použiť inokedy.

Text a foto Silvia Pilková

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články