Základný recept na plnku z dubákov
Potrebujeme
- 20 g sušených dubákov
- 40 g šalotky
- 1 zväzok petržlenovej vňate
- 100 g šampiňónov
- 10 g masla
- soľ
- čierne korenie
Postup
Sušené huby namočíme na 10 minút do teplej vody, aby zmäkli. 40 g šalotky nadrobno nakrájame. Petržlenovú vňať tiež. Očistíme 100 g šampiňónov, nakrájame. Dubáky precedíme cez sitko a ešte dobre rukami vodu vytlačíme. Dubáčiky aj šampiňóny nakrájame. Na panvici rozpustíme 10 g masla, pridáme nakrájanú šalotku a opečieme do sklovita. Pridáme huby a 2-3 minúty opekáme, posolíme a pokoreníme. Nakoniec pridáme na drobno nakrájanú petržlenovú vňať. Dusíme dovtedy, kým sa nevyparí všetka voda.
Touto zmesou môžete naplniť čokoľvek. Kuracie stehná, bravčovú panenku, slané palacinky, čo vás len napadne.
Zdroj essen-und-trinken.de