Aktuálne Recepty 

Vynikajúci ananásový rez mojej svokry

Na takéto kusy, ako ona hovorila, sme sa vždy tešili, ale tento dezert sa robil  len na slávnostné príležitosti. V tom čase ananás nebol takou bežnou záležitosťou. Ananásová konzerva bola vďačnou súčasťou skoro každého darčekového koša.

Na cesto potrebujeme:

  • 8 vajec
  • 8 lyžíc kryštálového cukru
  • 8 lyžíc hrubej múky
  • prášok do pečiva

Krém:

  • 2 dl mlieka
  • 1 zlatý klas
  • 200 g práškového cukru
  • 250 g masla
  • 1 konzerva ananásu

Postup:

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne pridávame cukor, žĺtky a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Piškótu upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu pri teplote 180 stupňov asi 30-40minút.

Uvaríme mlieko, zlatý klas a cukor za stáleho miešania až do zhustnutia a miešame až do vychladnutia. Medzitým vyšľaháme maslo a spojíme s krémom. Potom pridáme scedené kocky ananásu a pomiešame. Cesto prekrojíme pozdĺžne. Spodný diel pokropíme ananásovou šťavou, natrieme plnku a priklopíme vrchným dielom. Vrch ešte môžeme dozdobiť plnkou, či zvyšným ananásom.

Libuša Sabová

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články