Navigácia
Aktuálne Recepty 

Vynikajúce pohostenie – huspenina

Ak chcete návštevu naozaj originálne pohostiť, urobte huspeninu podľa nášho receptu.

Potrebujeme:

  • 70 – 80 dkg bravčového kolena
  • 20 dkg bravčové rebrá
  • 2 stredne veľké paprčky
  • 1 mrkva
  • 1 petržlen
  • cibuľa
  • cesnak
  • 50 – 60 g želatíny na 2 litre vývaru
  • soľ, korenie, bobkový list, nové korenie

ďalej potrebujeme:

  • plastovú fľašu so širokým hrdlom 1,5 l
  • plátky šunky
  • olivy
  • klinčeky

Postup:

Mäso umyjeme, rozkrojíme na polovicu  a  nasolíme, pridáme korenie, cesnak, vegetu, bobový list, nové korenie a necháme cez noc odležať. Na druhý deň mäso preložíme do hrnca, zalejeme vodou a privedieme do varu. Pridáme korenie, bobkový list, cesnak, zeleninu, soľ a varíme tri hodiny pri miernej teplote. Potom vývar precedíme cez sito. Pridáme želatínu. Pekné chudé mäso z kostí oberieme a pridáme do vývaru so želatínou. Dochutíme ešte soľou a korením a nalejeme do pripravenej  plastovej fľaše až  po okraj. Uzavrieme a dáme do chladu  na ležato. Na druhý  deň dáme na chvíľu pod teplú vodu. Fľašu rozstrihneme tak, aby sa huspenina nepoškodila. Na tácke ozdobíme nárezom šunky a šalátom podľa vlastnej fantázie.

 

bronislawa70

Vaše komentáre

Podobné články