Aktuálne Recepty 

Vynikajúce letné dezerty

Jahodová snehová torta

Na cesto:

  • 3 žĺtky
  • 75 g cukru
  • štipka soli
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 75 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 100 g hladkej múky
  • ½ KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker

Na sneh:

  • 3 bielky
  • 125 g cukru
  • 100 g mandľových plátkov

Na náplň:

  • 500 g čerstvých jahôd
  • 1 balíček Tortového želé červeného Dr.Oetker
  • 200 ml vody
  • 2 zarovnané PL cukru
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 2 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker
  • 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker

Príprava:

  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom, soľou, vanilínovým cukrom a maslom alebo margarínom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vyšľaháme dohladka. Cesto rozdelíme do dvoch vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme.
  2. V mise vyšľaháme z bielkov a cukru tuhý sneh. Sneh rozdelíme na cesto do oboch foriem a uhladíme. Posypeme mandľovými plátkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra:                  180 °C

Doba pečenia:                    asi 20 minút (1 forma)

  1. Korpusy necháme vychladnúť. Potom ich uvoľníme z formy. Jeden položíme na podnos a druhý ostrým nožom nakrájame na 16 častí.
  2. Na prípravu náplne jahody umyjeme a 8 väčších jahôd odložíme stranou. Zvyšok jahôd nakrájame na menšie kúsky. Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale, ale len s 200 ml vody a 2 PL cukru. Do želé vmiešame nakrájané jahody a necháme vychladnúť.
  3. Smotanu so Smeta-fixom a vanilkovým cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha.
  4. Na korpus nanesieme želé s jahodami. Na povrch nanesieme šľahačku a uhladíme. Odložené jahody rozkrojíme a poukladáme po celom obvode na šľahačku. Nakrájaný korpus naukladáme na povrch torty v tvare vejára a až do podávania odložíme do chladničky. Pred podávaním môžeme tortu posypať práškovým cukrom.

 

Schwarzwaldské tortičky

Na cesto:

  • 4 vajcia
  • 100 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 100 g hladkej múky
  • 20 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker
  • 15 g preosiateho kakaa
  • 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker

Na náplň:

  • višňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní asi 350 g)
  • 180 ml šťavy z kompótu
  • 20 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker
  • 1 zarovnaná PL cukru
  • 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
  • 50 g horkej čokolády

Na ozdobenie:

  • 12 čerstvých višní

Príprava:

  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú so škrobom, kakaom a kypriacim práškom a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Cesto rozdelíme do košíčkov vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra:                  180 °C

Doba pečenia:                    asi 20 minút

  1. Upečené korpusy asi po 5 minútach vyberieme z formy a necháme vychladnúť.
  2. Na prípravu náplne necháme kompót na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme. V 1/3 šťavy rozmiešame škrob s cukrom a vanilkovým cukrom. Zvyšok šťavy privedieme do varu. Potom vmiešame rozmiešaný škrob s cukrom a za stáleho miešania krátko povaríme. Pridáme višne, zamiešame a necháme vychladnúť.
  3. Polovicu korpusov 2× pozdĺžne prekrojíme, višne nanesieme na spodné diely a priklopíme. Zvyšok višní rozdelíme na neprekrojené korpusy.
  4. V mise vyšľaháme smotanu s vanilínovým cukrom a Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko. Polovicu šľahačky nanesieme na druhú časť korpusu a priklopíme. Zvyškom šľahačky tortičky ozdobíme. Posypeme nastrúhanou čokoládou a prikrášlime višňami. Odložíme do chladničky.

Tip: Náplň možno pripraviť aj z čerstvých višní. Miesto šťavy z kompótu použijeme napr. vodu s griotkou.

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články