Vynikajúce jedlo na tieto horúce dni
Šalát s jahodami a kuracím mäsom
- Kuracie prsia 1ks
- 3 lyžce Olivového oleja
- 2 lyžica horčice
- Soľ
- Čiere korenie
- ½ citróna
- Hrsť čerstvých jahôd
- Mix šalátových listov
- Balsamico
- Hrubozrnná soľ
- Syr feta
V uzatvárateľnom pohári zmiešame olivový olej, horčicu, šťavu z citróna, soľ a korenie. Pohár dobre uzavrieme a pretrepeme. Umyté kuracie prsia obalíme v marináde a necháme v chladničke odpočívať min. 20 minút.
Grilujeme na rozpálenom grile, kým sa na mäse nevytvoria prúžky a je na dotyk pevné.
Medzitým vo väčšej miske zmiešame šalátové listy, nakrájané jahody a feta syr. Na vrch pridáme grilované kuracie prsia nakrájané na plátky, osolíme hrubozrnnou soľou a pokvapkáme balsamicom. Podávame s ružovým sektom Hubert Grand rosé.
Zdroj: beautifood.sk