Vynikajúca letná polievka zo šťaveľu a uhoriek
Šťaveľ je nenápadná, už zabudnutá liečivá rastlinka, ktorú sme ako deti veľmi často jedli. Našli sme ju hocikde na lúke. Dá sa z neho pripraviť vynikajúca studená polievka. Ponúkame vám starý ruský recept, podľa ktorého polievku urobíte za 20 minút.
Potrebujeme:
- 1 zväzok čerstvého šťaveľu
- 300 g uhoriek
- 100 g kyslej smotany
- 4 vajcia uvarené na tvrdo
- 1 lyžica kryštálového cukru
- soľ
- kôpor
- zelenú cibuľovú vňať
Príprava:
Šťaveľ umyjeme a nakrájame. Vložíme do vriacej vody a varíme 5 minút. Necháme vychladnúť. Medzitým nakrájame uhorky, zelenú cibuľovú vňať, vajíčka nasekáme na jemno. Pridáme do uvareného a vychladnutého šťaveľu, zamiešame. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a nakrájaný kôpor. Podľa chuti dosolíme a dosladíme. Odložíme na hodinu do chladničky a podávame. Nádherné letné jedlo.
Foto Depositphotos.com