Už zase rastú
Ako ich uchovať na zimu okrem sušenia? Samozrejme zaváraním. Na to sú majstri Rusi. Ich recepty na sterilizovanie sú vynikajúce. Touto marinádou môžete zaliať akékoľvek huby.
Potrebujete:
- 800 ml vody
- 2 polievkové lyžice cukru
- 4 lyžičky soli
- 2 ks bobkový list
- 1 lyžička sladkej papriky
- 3 ks klinčekov
- 3 ks škorice
- 200 ml 5% octu
Príprava:
Do vriacej vody pridáme všetky prísady okrem octu a varíme asi 3 minúty, nakoniec pridáme ocot. Odložíme zo sporáka (marinádu si môžeme pripraviť vopred). Huby opláchneme, ak sú veľké narežeme, ale na sterilizovania sú najlepšie malé huby. Huby vložíme do studenej vody a privedieme do varu a vodu vylejeme. V druhej vode huby opäť necháme prevariť, odstránime penu. Počkáme kým sa huby neusadia na dne. Dierovanou lyžicou ich rozdelíme do pripravených čistých a sterilných pohárov asi do 2/3, nie plné. Z pohárov ešte vylejeme stečenú vodu. Huby zalejeme pripravenou marinádou. Uzavrieme a odložíme do chladničky. Huby do seba nasajú marinádu a sú vynikajúce.
Zdroj vstolovke.com