Aktuálne Recepty 

Urobte si pravú ruskú zmrzlinu

Pochádza ešte z čias vlády Napoleona z francúzskeho mesta Plombieres-les-Bains. Práve odtiaľto je tento perfektný recept, ktorý sa stal doslova kultovou pochúťkou. V tejto zmrzline nie je ani gram chémie, žiadne umelé zahusťovadlo, či konzervačné činidlo. Sú tam len dve ingrediencie:

  • 200 g kondenzovaného mlieka Salko
  • 500 ml vysoko percentnej šľahačkovej smotany (dostať aj 40%)
  • 2 kusy oblátok

Príprava:

Pol hodinu pred prípravou dajte do mrazničky misku, v ktorej budete zmrzlinu pripravovať, ako aj metly na šľahanie. Vychladenú smotanu potom nalejte do misky a na najvyššej rýchlosti ju vyšľahajte. Keď bude šľahačka dostatočne hustá, nalievajte tenkým prúdom kondenzované mlieko a pri nízkej rýchlosti mixujte asi minútu. Pripravte si oblátku (prispôsobte jej veľkosť nádobe, v ktorej zmrzlinu dáte do mrazničky) a natrite zmrzlinovou hmotou. Navrch dajte oblátky, ktoré ste si vopred narezali na želanú veľkosť zmrzliny. Odložte na 4 – 6 hodín do mrazničky.

Zdroj Takprosto

Ilustračná foto Depositphotos.com

Foto krému: Pixabay.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články