Tvarohové pagáčiky, ktoré nevydržia dlho, lebo sa hneď zjedia
Sú ešte teplé, ale musela som ich rýchle odfotografovať, lebo tuším budem musieť urobiť ešte jednu várku, tak sa míňajú už teraz ráno.
Potrebujeme:
- 250 g hladkej múky
- 250 g Smetolu
- 250 g tvarohu
- 1/2 kelímka kyslej smotany
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička soli
- 1 vajce
- + vajce na potretie
Postup:
Suroviny rýchlo spracujeme na homogénnu masu. Pripravíme si 2 plechy s papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 200 stupňov, najlepšie teplovzdušný program. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm. Vykrajujeme kolieska a ukladáme na plech. Potrieme vajíčkom a posypeme čím chceme. Ja som dala vlašské orechy, rascu, čierny sezam a syr. Pečieme cca 20 – 25 minút. Treba kontrolovať, kým nezhnednú.
Text a foto Libuša Sabová