Turecké zemiakové placky
Kto navštívil Turecko tak vie, že kuchyňa tejto krajiny je naozaj vynikajúca. Mne osobne sa veľa jedál páčilo tak veľmi, že som sa snažila zanalyzovať, čo všetko v ňom je, aby som potom neskôr doma, mohla uvariť podobné. Takým jedlom boli pre mňa aj zemiakové placky.
Potrebujeme:
- 1 kg zemiakov
- soľ
- čierne korenie
- paprika
- 2 strúčiky cesnaku
- štipka kari korenia
- petržlenová vňať
- 4 trojuholníčky taveného syra
Zemiaky uvaríme, scedíme a roztlačíme. Pridáme všetky ostatné prísady a vypracujeme cesto. Z cesta formujeme placky.
Na cestíčko:
- 1 vajce
- lyžicu hladkej múky
- 1 jogurt
Z vajíčka múky a jogurtu vymiešame cestíčko. Placky obaľujeme v cestíčku a hneď vyprážame v oleji z oboch strán do zlatista.
Foto Depositphotos.com