Talianska zeleninová frittata
Potrebujeme:
- 200 g cuketa
- 200 g mrazený špenát
- 150 g mrazený hrášok
- 3 uvarené zemiaky v šupke
- 3-4 jarné cibuľky
- 1 hrsť pertžlenová vňať
- 3 vajcia
- 75 ml mlieka
- štipka soli
- čierne korenie
- muškátový oriešok
- 1 lyžica olivový olej
Postup:
Hrach a špenát rozmrazíme. Cuketu nastrúhame na hrubšom strúhadle, jarnú cibuľku nakrájame na jemno. Petržlenovú vňať nasekáme, zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kocky. V miske rozmiešame vajíčka s mliekom. Pridáme soľ, korenie, muškátový oriešok a nasekané bylinky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Na rozohrejeme olej, pridáme zeleninu, zemiaky a krátko opražíme. Preložíme do zapekacej misky, pridáme vajíčka s mliekom, premiešame a pečieme asi 25 minút.
Náš tip: Frittatu môžete urobiť z akejkoľvek zeleniny, ktorá vám chutí!
Foto Depositphotos. com