Aktuálne Recepty 

Ťahaná višňovo-maková štrúdľa podľa vychýreného kuchára Karola Hrčku

Keďže veľa rokov pracoval v špičkových nemeckých, či rakúskych reštauráciách, jeho recept je naozaj overený bohatou praxou.

Potrebujeme:

  • 250 g hladkej múky
  • 5lyžíc oleja
  • 120 ml vlažnej vody
  • 1 lyžica octu
  • trochu soli

Na plnku:

  • 1 a 1/2 kila  vykôstkovaných višní
  • 200 g pomletého maku
  • 200 g kryštálového cukru
  • 100 g masti
  • škoricu podľa chuti

Postup:

Múku, vodu, olej ocot a soľ dobre spolu vymiešame cca 10 minút, kým sa na ceste nevytvárajú bublinky. Cesto zabalíme do vymastenej kuchynskej fólie, alebo sáčku a necháme pol hodinu odpočinúť pri izbovej teplote.

Na stôl prestrieme obrus, ktorý dobre pomúčime. Ruky si naolejujeme a vyťahujeme cesto. Ťaháme pomaly smerom k okrajú stola. Musí byť veľmi tenké, také, že presvitá vzorka obrusu.

Posypeme ho makom zmiešaným s cukrom a rovnomerne polejeme roztopenou masťou.

Poukladáme višne, posypeme škoricou a pomocou obrusu štrúdľu opatrne zatočíme.

Preložíme na vymastený plech a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 35 – 40 minút.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články