Strúhaný tvarohový koláčik
Jednoduchý a pritom veľmi chutný.
Na cesto potrebujeme:
- 400 g hladkej múky
- 250 g smetol
- 1250 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 1 žĺtok
- 1 lyžica kakaa
Na plnku:
- 500 g tučného tvarohu
- 250 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžička solamilu
- 1 žĺtko
- 2 bielká
- džem podľa vlastnej chuti
Príprava:
So surovín spracujeme cesto a rozdelíme ho na dve polovice. Do jednej zapracujme lyžicu kakaa. Na vymastený plech cesto strúhadlom na mrkvu postrúhame, zľahka potrieme džemom. Pripravíme si plnku. Všetky suroviny zmiešame, bielká našľaháme a potom zľahka zapracujeme do plnky. Potrieme spodnú časť cesta. Na vrch postrúhame druhé cesto bez kakaa. Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov asi 30 minút.
Text a foto Karol Hrčka