Aktuálne Recepty 

Roláda plnená „slivkovou čokoládou“

Z rovnakých surovín môžete upiecť aj chutné buchty.

Potrebujeme:

  • 400 g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • 35 g zmäknutého masla
  • 35 g práškový cukor
  • 2 dl vlažné mlieko
  • 1 kocka droždia
  • trochu citrónovej kôry
  • škorica štipka soli

Na plnku:

  • 450 g slivkového lekváru
  • 1 balenie čokoládový puding (môže byť aj BB)

Postup:

Z mlieka a kvasníc si urobíme kvások. Pridáme ostatné suroviny a vymiešame hladké cesto, ktoré sa oddeľuje od misy. Prikryjeme kuchynskou fóliou a necháme na teplom mieste vykysnúť. Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Plnku si pripravíme tak, že zmiešame lekvár s pudingom. Ak je to veľmi husté, môžeme pridať trochu vody. Potrieme cesto a zavinieme. Položíme na vymastený plech, popicháme a pečieme prvých 15 minút pri 200 stupňoch a potom prikryjeme alobalom a  ešte cca 25 minút na 150 stupňoch dopečieme. Vytiahneme z rúry a prikryjeme utierkou, aby bol závin vláčny.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články