Tekvicová omáčka podľa vychýreného kuchára Karola Hrčku
Kto je prívarkový? V našej rodine sme všetci. Tekvicový je naj. Potrebujeme: 12 strednú tekvicu 1 cibuľu 3 lyžice oleja 2 lyžice hladkej múky 1/2 l mlieka 1 kyslá smotana soľ korenie bobkový list kôpor lyžica cukru lyžica octu Postup: Tekvicu očistíme, vydlabeme dno, postrúhame na veľkom strúhači. Cibuľu očistíme, nakrájame na drobno a opražíme na oleji do sklovita. Potom zaprášime múkou, zalejeme mliekom a pridáme nastrúhanú tekvicu. Soľ, korenie, bobkový list, prikryjeme pokrievkou a chvíľu dusíme, kým nie je tekvica mäkká. Pridáme smotanu. Vypneme sporák a dochutíme cukrom, octom…
Zobraziť viac